
1 подвійна грудка індички
1 стакан бульйону
200 г фундука
200 г в’яленої журавлини
250 г сухарів
50 г вершкового масла
2 цибулини
1 пучок петрушки
Сіль, перець
Змолоти сухарі в крихту.
Вершкове масло розтопити і обсмажити на нім мілко накришену цибулю до прозорості. Додати сухарики, цілі горіхи, журавлину та порізану зелень петрушки, перемішати, посолити і ще 5 хвилин потушкувати.
Розрізати обидві половинки грудки проти волокон (не до кінця), розгорнути їх «книжкою», накрити плівкою і злегка відбити. Викласти на м’ясо начинку, згорнути 2 рулети, обмотати їх ниткою.
Покласти рулети у форму для запікання, влити бульйон, прикрити фольгою і поставити у духовку, розігріту до 220 градусів.
Запікати пів години, затим прибрати фольгу, знизити температуру до 180 градусів і готувати ще 40 хвилин, поливаючи отриманим м’ясним соком.
Смачного)