
6 тушок кальмарів
150 г рису
400 г коричневих шампіньйонів
1 цибулина
1 лимон
100 мл натурального йогурту
2 ст. л. кунжуту
Зелень петрушки
Оливкова олія
Сіль, перець
Тушки кальмарів залити кип’ятком на 1 хвилину, опустити в холодну воду. Почистити їх від плівок і нутрощів, помити і збризнути лимонним соком.
Рис відварити у підсоленій воді до готовності і остудити.
Нарізані кубиками цибулю та шампіньйони обсмажити на олії протягом 10 хв., змішати з охолодженим рисом, посолити і поперчити.
Цією сумішшю нафарширувати тушки кальмарів, викласти їх у змазану олією форму для запікання, полити йогуртом.
Запікати у розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 20 хвилин, до отримання рум’яної шкоринки.
За 5 хвилин до готовності посипати зернами кунжуту. Прикрасити зеленню петрушки.
Смачного)