
1 кг баранини (можна і свинину)
¾ склянки рису
2-3 цибулини
7-8 зубчиків часнику
1 морква
2 ст. л. олії
900 г томатів у власному соку
Овочі на бульйон (морква, цибуля, сеоера і ін.)
Ткемалі
Зелень – за смаком
Спеції – за смаком
1 склянка грецьких горіхів
Сіль
М’ясо і овочі підготувати, порізати і варити в каструлі з водою, знімаючи піну, до готовності (1,5-2 год.).
Цибулю і часник нарізати мілко і обсмажити на олії до рум’яності.
Спеції висипати в ступку і перетерти, свіжі помідори обшпарити і зняти шкірку, нарізати і обсмажити пару хвилин. Викласти в каструлю з товстим дном моркву, цибулю, всі томати і рис, залити отриманим бульйоном і варити на слабкому вогні 10-15 хв.
Додати спеції, посолити за смаком. Влити в суп харчо соус «Ткемалі», додати потовчені горіхи і варити ще 5 хв. Зняти з вогню і півгодини потомити під кришкою.
Перед подачею в тарілку викласти шматочки м’яса, залити супом, посипати свіжою кінзою i горіхами.
Смачного)