
500 г риби
6-8 картоплин
1 цибулина
2 зубчики часнику
1 ч. л. паприки
1 лавровий листок
2-3 гілочки петрушки
Оливкова олія
Сіль, перець
Зрізати з риби філе, приправити кожне сіллю і скропити лимонним соком.
На сковороді розігріти оливкову олію і обсмажити до золотистого нарізані дрібно цибулю і зубчик часнику.
Картоплю нарізати «шайбами» товщиною 1,5-2 см. і додати в сковороду, обсмажити до утворення скоринки. Залити овочі водою, додати лавровий лист, посолити і варити на слабкому вогні 15-20 хв. до розм’якшення картоплі.
Воду злити, приправити картоплю перцем, зверху покласти філе риби і поставити все в духовку – запікати 12-15 хв. при температурі 180 градусів.
У сотейник влити пару ложок олії і покласти тонко нарізаний зубчик часнику, протушкувати його, щоб віддав маслу аромат, додати паприку і розмішати.
Розкласти по тарілках картоплю з рибою і полити гарячою часниковою олією. Посипати дрібно нарізаною петрушкою.
Смачного)