
Для тіста:
300 г борошна
150 г охолодженого вершкового масла
1 яйце
8 ст. л. крижаної води
Сіль
Для начинки:
300 г томатів чері
300 мл жирних вершків
2 охолоджених яйця
Пучок зеленого базиліку
50 г тертого сиру пармезан
Трохи оливкової олії
Сіль, перець
Змішати вершкове масло з просіяним борошном, водою і злегка збитим яйцем, додати сіль. Зкачати в кулю, замотати в плівку і поставити в холодильник на 1 годину. Тісто розкачати, викласти в форму з бортиками, наколоти виделкою. Томати розрізати навпіл, викласти в посуд для запікання, посолити, поперчити, скропити олією і запікати паралельно з коржем 25 хвилин при 190 градусах.
Приготувати заливку: змішати збиті яйця і вершки, посолити, додати рублений базилік. Корж присипати половиною натертого пармезану , викласти помідори, залити яєчно-вершковою сумішшю, присипати залишком сиру. Випікати при 190 градусах 20-25 хвилин. Подавати зі свіжими листочками базиліку.