
700 г огірків
100 г винограду кислого
2 листочки виноградних
4 зубчика часнику
3 гілочки петрушки
40 г кореню хрону
1 лист хрону
2 суцвіття кропу
0,25 стручка перцю чилі
Для маринаду:
Вода з-під ошпарених огірків
2 ст. л. цукру
1 ст. л. солі
5 горошин чорного перцю
5 горошин чорного перцю
3 лаврових листки
Чисту банку простерилізувати і покласти на дно листя винограду, хрону, суцвіття кропу, зелень петрушки.
Додати в банку подрібнений корінь хрону, нарізаний перець чилі та подрібнені зубчики часнику.
Заповнити банку щільно підготовленими і вимитими огірками, між ними класти ягоди винограду – у просвітах.
Двічі ошпарити огірки, вилити воду з них в окрему каструлю, всипати туди сіль, цукор, покласти лаврові листи, чорний та духмяний перці.
Все перемішати і добре прокип’ятити.
Отриманим маринадом залити огірки в банці і закрити кришкою.
Смачного)