
0,5 кг крупного винограду
25 мл винного або яблучного оцту
20 г солі
100 г цукру
2 зубчика часнику
1 гілочка розмарину
15 г сушеного перцю чилі
3-5 горошин духмяного перцю
2 лаврових листки
1 паличка кориці
100 г олії
0,5 л води
Помити виноград, дати стекти воді і відділити ягоди від гілочок. На дно півлітрової банки покласти часник, розмарин, перець чилі.
Банку заповнити ягодами винограду наполовину, знову покласти на них часник, розмарин, перець чилі і решту винограду, не наповнюючи на останні 2 см. до шийки банки.
Для маринаду влити в каструлю 0,5 л води, всипати цукор, сіль, влити оцет. Далі додати духмяний перець, паличку кориці та лаврові листки. Помішувати і добре нагріти – не кип’ятити.
Залити виноград гарячим маринадом, додати олію, закрити кришкою і поставити, остудивши, в холодильник.
Готовим виноград буде через 2-3 місяці.
Смачного)