Мандруємо… Піраміди Калакмуль у Мексиці

200 г борошна
2 великих яблука
200 г волоських горіхів
Пів лимона
200 г цукру
1 ч. л. соди
Шіпка солі
1 ч. л. розпушувача
3 яйця
20 г рослинної олії
Яблука почистити від шкірки і нарізати дрібними кубиками, додати сік половини лимона і цукор, все перемішати і поставити в холодильник на 30-40 хвилин.
Почистити горіхи, обжарити 2-3 хвилини на сухій сковороді, трохи подрібнити. До горіхів додати борошно і розпушувач. В яблука додати яєчні жовтки і лимонну цедру і перемішати обидві суміші. Збити білки і ввести їх у яблучну суміш.
Застелити пергаментом форму, промазати маслом і викласти тісто. Пекти пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин. Пиріг остудити і прикрасити цукровою пудрою або улюбленими ягодами.
Related posts