Мандруємо Україною… Соляні копальні і ріки Прикарпаття

400 мл молока, або по 200 мл молока та питних вершків
2 яєчні жовтки
80 г цукру
Щіпка тертого мускатного горіха
2 бутони гвоздики
1 паличка кориці
½ стручка ванілі
Збиті вершки для прикрашання
Максимально свіжі яйця, без пошкоджень, помити і обсушити. Жовтки і цукор викласти в блендер і збити до однорідного стану.
Перелити отриману суміш у каструлю, додати молоко і вершки, і добре перемішати.
Покласти в каструлю корицю, гвоздику і ваніль. Каструлю поставити на слабкий вогонь і нагрівати 15 хвилин, постійно помішуючи. Зняти суміш з вогню і помішувати ще кілька хвилин.
Процідити отриманий ег-ног, щоб видалити спеції, розлити його по келихах, прикрасити зверху вершками і посипати мускатним горіхом.
Смачного)
Related posts