
250 г копченої сьомги
50 г шпинату
20 г базиліку
2 ст. л. подрібненої зелені кропу
2-3 яйця
250 г вершкового сиру
Цедра 1 лимона
Вершкове масло
Сік 0,5 лимона
2-3 ст. л. каперсів
Сіль, мелений чорний перець
Шпинат відварити 2 хвилини у киплячій воді і перекласти у миску з крижаною водою для збереження натурального кольору. Просушити. Шпинат разом із листям базиліку, жовтками, сіллю і перцем за смаком збити у блендері. Окремо збити добре білки і ввести в попередню масу. Змішати все, вилити в застелене папером для випічки деко.
Випікати в духовці, нагрітій до 175 градусів 15-20 хвилин. Поверхню шпинату змастити вершковим маслом і остудити. Змішати вершковий сир з 1 столовою ложкою кропу, цедрою і соком лимона, посолити і поперчити.
На шматок харчової плівки викласти запечений шпинатний пласт і рівномірно нанести на нього начинку, залишивши з боків по 1 см. Посипати каперсами, кропом і меленим перцем. Зверху викласти нарізану сьомгу. Скрутити в тугий рулет, поставити на 1 годину в холодильник.
Для подачі нарізати на окремі порції.