
1,2 кг. телятини
4 картоплини
2 шматочки білого хліба
3 цибулини
1 зубчик часнику
Олія
½ меленого мускатного горіха
2 ст. л. білого сухого вина
2 ст. л. нарізаної петрушки
50 г лісових горіхів
70 мл. вершків
1 яйце
1 морква
Сіль, перець
Картоплю почистити і зварити до готовності, порізати на кубики. Хліб покришити. Гриби почистити і нарізати на шматочки. Часник і 1 цибулину нарізати. Гриби з цибулею і часником обсмажити на олії 7 хв.
М’ясо промити і прорізати не до кінця по товщині шматка, розгорнути як книжку і відбити. Посолити і поперчити , присипати мускатним горіхом і збризнути вином.
Картоплю перемішати з хлібними крихтами, грибами з цибулею, часником, петрушкою і горіхами. Вершки розмішати з яйцем, влити в цю масу, посолити і поперчити, добре перемішати.
М’ясо викласти на дошку, на нього – начинку, скрутити в рулет і міцно обв’язати кулінарною ниткою. Рулет покласти у промащену форму для запікання.
Залишені цибулю і моркву крупно нарізати і викласти на м’ясо, влити 100 мл. води і запікати м’ясо 45 хв, часто поливаючи отримуваним соком.
Перевернути його і готувати ще 30 хв.
Смачного)