Чатні (соус) з ревенем

1 червона цибулина 70 г цукру 40 мл. білого винного оцту ½ перцю чилі 1 шматок імбиру 40 г меду 2 ч. л. солі ½ ч. л. сушеного чебрецю 250 г ревеню Ревінь і цибулю нарізати кубиками. У сотейник налити винний оцет, викласти туди нарізані овочі і додати цукор. Варити на слабкому вогні 30 хв.,…

Більше

Салат з молодої картоплі

Салат з молодої картоплі 0,5 кг молодої картоплі 1 біла солодка цибулина 2 ст. л. оливкової олії 1 ст. л. солодкої гірчиці 1 ст. л червоного винного оцту 1 пучок петрушки 1 пучок редиски Сіль Неочищену від шкірки молоду картоплю відварити у киплячій підсоленій воді 15 хв. Воду злити, картоплю нарізати дольками. Редиску нарізати тонкими…

Більше

Салат з язика з оливками

300 г яловичого язика 4 солених огірка 4 яйця 2 картоплини 100 г маслин 1 цибулина 3 лаврових листка 3 горошини духмяного перцю Домашній майонез Сіль, перець. Промити і залити водою язик, відставити на 40 хв. вимокати. Змінити воду і варити язик 2,5 год. на слабкому вогні, знімаючи піну. За півгодини до закінчення варки покласти…

Більше

Тарталетки з ананасом та червоною ікрою

8 готових тарталеток 150 г слобосолоного лосося 150 г твердого сиру 3 яйця 200 г консервованого ананасу 1 огірок Домашній майонез Відварити на круто яйця і почистити їх. Нарізати яйця, сир і ананаси кубиками. Змішати все у салатниці і заправити домашнім майонезом. Нарізати тонкими  шматочками лосося та огірок. Все змішати і викласти у тарталетки. Зверху…

Більше

Помідори, фаршировані креветками

50 г твердого сиру 20 великих варено-морожених креветок 1 кисло-солодке яблуко 12 помідорів 2 ст. л. майонезу По 1 пучку свіжих петрушки та кропу 1 ст. л. кедрових горіхів Суміш перців, сіль Креветки розморозити, почистити і половину нарізати. Яблука почистити від шкірки та серцевини, нарізати кубиками. Сир натерти на мілкій тертці. У помідорів зрізати верхівку…

Більше

Салат з авокадо та рибою

100 г міксу салатів 2 авокадо Сік 1 лимону 300 г черрі 300 г слабо солоної червоної риби 20 мл. оливкової олії Мікрозелень Сіль, перець Вимити і просушити салати, порвати на шматочки. Авокадо розрізати на половинки, вийняти кісточки, м’якоть нарізати шматочками. Перемішати їх з лимонним соком. Черрі вимити, почистити і нарізати тонкими кружечками. Рибу нарізати…

Більше

Брускета з рікотою та томатами

10 шматочків чіабати/тостового хліба 2-4 зубчики часнику 300 г сиру рікота 150 г в’ялених томатів 10 мл. оливкової олії Сіль, молотий перець 1 пучок петрушки/іншої зелені Хліб підсушити на гарячій сковороді чи на грилі. Петрушку, зелень дрібно насікти, часник почистити. Натерти часником шматочки хліба, змазати їх сиром рікота. Зверху на хліб викласти в’ялені томати. Збризнути…

Більше

Тапас з авокадо і яйцем

2 шматки житнього хліба ½ авокадо 1 яйце 1 ч. л. соку лимона Сіль, перець Хліб підсушити на сухій сковорідці без масла. Яйце відварити за смаком (круто чи з м’яким жовтком) і акуратно його почистити від шкаралупи. Авокадо розрізати, дістати з нього м’якоть і розім’яти її у мисці, покропивши лимонним соком. Злегка присолити. Якщо авокадо…

Більше

Тости з авокадо і рікотою

4 скибочки хліба з висівками 1 авокадо 150 г рікоти або м’якого сиру 1 помідор 2 яйця 2 ст. л. лимонного соку Сіль, перець Скибочки хліба підсмажити на невеликій кількості оливкової олії, додавши за бажанням трохи часнику чи прованських трав. Викласти їх на паперові рушники. Засмажити, як подобається, 2 яйця, посоливши і поперчивши їх. Дістати…

Більше

Салат з авокадо та тунця

1 авокадо 1 помідор 1 банка консервованого тунця 1 пучок рукколи 1 ч. л. оливкової олії 1 ч. л. лимонного соку 1 зубчик часнику Сіль, перець Авокадо розрізати, видалити кісточку, м’якоть розім’яти в пюре виделкою. Збризнути його лимонним соком, додати 2 ст. л. оливкової олії, видавити часник, посолити і поперчити за смаком. Ошпарити окропом помідор,…

Більше

Салат з креветок і авокадо

400 г креветок 1 апельсин 1 авокадо 1 солодкий перець 1 солодка цибулина 1 помідор 2 ст. л. соєвого соусу 0,5 ч. л. васабі 1 ст. л. оливкової олії 3 листки салату Обсмажити креветки на оливковій олії з обох сторін по 2-3 хв. Посолити і приправити за смаком. Помити всі овочі і листки салату і…

Більше

Скрембл з гуакамоле і креветками

3-4 яйця 50 г пармезану 2 великі креветки 30-40 мл. вершків 30% 1 авокадо Пучок кінзи 3-4 гілочки базиліку Хліб для тостів Вилити розбиті яйця в металеву миску і поставити на парову баню, постійно помішуючи. Як тільки вони почнуть згортатись, ввести вершки і натертий пармезан. Помішувати, доки не розплавиться сир і маса загусне. Зняти з…

Більше

Пікантний салат «Цезар»

1,5 пучка салату ромен 7 шматочків білого тостового хліба 5 зубчиків часнику 1 і 1/4 склянки оливкової олії 2 яйця 0,5 ч. л. сухої гірчиці 1 лимон 1 ч. л. вустерського соусу 30 г пармезану 300 г курячого філе 2 ст. л. вершкового масла 2 ст. л. соєвого соусу Сіль, перець Салат промити і замочити…

Більше

Салат із свіжозамаринованих овочів

2 баклажани 1 цукіні 2 солодких перці 1 цибулина 6 помідорів 1 л води 3 ст. л. солі 1 ст. л. цукру 2 ст. л. яблучного оцту 1 ч. л. бальзамічного оцту 7 ст. л. оливкової олії 1 ст. л. цукрової пудри 1 ч. л. меду Овочі всі почистити, баклажани та цукіні нарізати на кружечки…

Більше

Салат із шпинату з хумусом

200 г шпинату 2  курячих яйця 2 перепелиних яйця 2 ст. л. оливкової олії 200 г хумусу 1 ст. л. лимонного соку Сіль, перець за смаком Шпинат добре промити, просушити, видалити тверді прожилки і нарізати доволі крупними шматочками. Бланширувати їх в окропі, остудити і витиснути воду. Зварити на круто яйця, охолодити їх і нарізати на…

Більше

Весняний салат з черемші

1 пучок черемші

4 яйця

4 ст. л. сметани’

Петрушка

Сіль

Відварити круто яйця, почистити їх, і дрібно нарізати на кубики.

Дрібно нарізати черемшу і петрушку і викласти в окрему миску.

Додати яйця, сметану, посолити салат за смаком, можна трошки поперчити і все гарно перемішати.

Салат готовий.

Смачного)