
2 великі картоплини
2-3 кабачки
1 цибулина
2 моркви
2 зубчики часнику
70 г вершкового масла
4 ч. л. кунжуту
100 мл вершків
2 скибочки житнього хліба
Сіль, перець
Цибулю нарізати кубиками, часник подрібнити, моркву натерти тонко. Картоплю нарізати брусочками, а кабачок – невеликими кубиками.
У товстостінній каструлі розтопити масло і обсмажити цибулю до прозорості, додати моркву і просмажити ще 3 хв. Додати кабачок і тушкувати ще 5 хв.
Покласти до овочів картоплю, 2 ч. л. кунжуту, посолити і поперчити, перемішати і залити вершками.
Влити воду, довести суп до кипіння, накрити кришкою і варити 15-20 хв до готовності картоплі.
Зняти суп з вогню, перебити в блендері на пюре.
Нарізати кубиками хліб і трохи обсмажити до хрусту на маслі.
Налити суп в тарілку, викласти кубики хліба і посипати кунжутом і зеленню.
Смачного)