
1 кг свинячих реберець
300 г шампіньйонів
2 ст. л. рідкого меду
4 ст. л. олії
3 ст. л. соку лимона
1 ч. л. молотого імбиру
1 цибулина
4 картоплини
1 солодкий перець
Для соусу:
150 г сметани
2 зубчики часнику
Сіль, червоний мелений перець
Для маринаду мед змішати з лимонним соком, імбиром і 1 с. л. олії. Реберця нарізати порційними шматками, залити медовим маринадом і маринувати 15 хв.
Гриби нарізати шматочками, цибулю – півкільцями, картоплю – тонкими шматочками. Перець нарізати великими кубиками або товстенькою соломкою.
Реберця вийняти з маринаду і обсмажити на гарячій олії з усіх боків до золотистого кольору. Викласти їх в інший посуд.
На цьому ж жирі обсмажити цибулю з грибами, солодкий перець і картоплю – по черзі. Трохи все підсолити і поперчити.
Для соусу часник потовкти в ступці і змішати з маринадом, влити 2 ст. л. води, посолити і поперчити.
Овочі викласти у глибоку форму шарами і влити 100 мл. води.
Зверху покласти реберця і покрити їх соусом. Запікати 30-35 хв. при температурі 190 градусів.
Подавати гарячими із зеленню.
Смачного)