
800 г ягнятини
400 г томатів
2 моркви
2 цибулини
1-2 стебла селери
150 мл. білого сухого вина
1 голівка часнику
150 г рису
500 мл. томатного соку
½ пучка петрушки
1 ч. л. зіри
½ ч. л. сухого розмарину
½ ч. л. тим’яну
2-3 оливки
2 ст. л. оливкової олії
Сіль
М’ясо вимити, нарізати на шматки, залити водою і варити на слабкому вогні, знімаючи піну, посолити і варити до напівготовності.
Цибулю нарізати півкільцями, моркву натерти, оливки порізати навпіл, часник – на пластинки.
Помідори порізати невеликими шматочками, селеру – кубиками.
На сухій сковороді підсмажити зіру, додати олію і часник, як підрум’яниться – всипати рис, влити вино і випарювати. Все це і трохи солі і сухих трав викласти до м’яса.
На сковороді трохи обсмажити на олії томати і моркву, і теж викласти до м’яса.
Додати 2-3 ложки томатного соку, селеру, петрушку, сіль і трави за смаком. Обсмажити до прозорості цибулю і покласти в каструлю, тушкувати ще 10 хв.
Вилити залишки соку і помішуючи, варити 1 год. Додати оливки, петрушку, ще 5 хв. протушкувати, виключити вогонь і дати настоятись супу 15-25 хв.
Смачного)