
«Один з найбільш частих запитів, які ми бачимо в соціальних мережах, – це веганські KitKat, тому ми дуже раді, що можемо втілити це бажання», – розповів керівник кондитерського відділу компанії Nestle Олександр фон Майо.
Зараз дуже багато хто хоче мати можливість знаходити в продажу більше рослинної їжі, їжі екологічної. Тому фахівці цієї компанії ведуть постійний пошук альтернатив одному з основних своїх продуктів – молочному шоколаду. Завдання непросте, адже такі речовини повинні добре змішуватися з какао, а також з цукром і утворювати кремову структуру, що відрізняє продукт від інших схожих.
Виявилося, що стандартно раніше застосовувані соя і мигдаль іноді надають шоколаду неприємного смаку, тому вони відразу відпадають. Отже, фахівці компанії знайшли потрібний альтернативний, і широко поширений продукт. Виявляється, рис здатний відмінно виконувати це завдання – в новому продукті, розробленому компанією Nestle і названому KitKat V, він забезпечує ідеальний баланс хрусткої вафлі і шоколаду.
Два роки пішло у компанії на розробку шоколадних ласощів – оригінальних батончиків KitKat на рисовій основі для вегетаріанців. Створювався він в дослідницькому центрі кондитерських виробів в Йорку, Великобританія. Порадувати всякого, хто любить солодке, і кому подобається така продукція, компанія Nestle обіцяє вже дуже скоро – KitKat V буде доступний для покупки онлайн через KitKat Chocolatory вже до кінця нинішнього року.