
1 курка на 1,5-2 кг
1 кг картоплі
1 лимон
5-6 зубчиків часнику
2 ст. л. вершкового масла
1 склянка води/бульйону
3 лаврових листки
1 ст. л. солі
¼ ч. л. меленого перцю
¼ ч. л. меленої куркуми
Дрібка сушеного базиліку
Вимиту і обсушену тушку курки обмазати сумішшю спецій і солі, частину відставити. Змастити маслом форму для запікання, викласти в неї курку і обгорнути кінчики крилець фольгою від жару.
Під шкурку на грудці покласти кілька шматочків вершкового масла.
Картоплю нарізати четвертинками і з почищеним часником викласти навколо курки.
Влити у форму воду/бульйон, накрити форму фольгою і запікати протягом 1 год. при температурі 160 градусів у духовці.
Лимон порізати на кружальця, залити на 5 хв. гарячою водою (щоб не гірчив), вийняти курку і обкласти її лимоном. Повернути в духовку і ще пекти 50 хв.
Зняти з курки фольгу, додати лавровий лист, полити бульйоном і запікати ще 30 хв. до рум’яної скоринки.
Смачного)