
Цілий потрошений лосось
1.5 кг картоплі з шкіркою
Морська сіль
Чорний мелений перець
6 корінців молодого фенхелю
Оливкова олія
Трави (кріп, петрушка, естрагон)
2 лимони
Розігріти духовку до 250 градусів, приготувати деко для великої рибини. Картоплю вимити і нарізати кружальцями товщиною 0,5 см. Посолити і поперчити за смаком. Додати фенхель, добре скропити оливковою олією. Взяти по половині пучка трав, порубати і викласти в миску.
Рибу очистити від луски, вимити й обсушити паперовим рушником всередині і зовні. Зробити по 6 косих надрізів на шкірі по обидва боки від спинки до черевця, до 2 см завглибшки. Сіллю і перцем натерти добре рибу, те ж саме – трав’яний сумішшю. Натерти оливковою олією. Рибу покласти на шар картоплі з фенхелем, інші трави вкласти всередину риби. Лимон нарізати і теж вкласти в рибу.
Запекти лосося в духовці 15 хвилин, потім знизити температуру до 180 градусів і готувати ще 30 хвилин. Сік 1 лимона віджати над рибою, скропити рибу оливковою олією.
Смачного)